Effectieve leden

ARAU

ARAU_ACTION_URBAINE_250x250

ATELIER DE RECHERCHE ET D'ACTION URBAINES (ARAU)

Adolphe Max laan 55,
1000 Brussel

tel: 00.32.2.219.33.45
e-mail: info@arau.org
website: www.arau.org

L’Atelier de Recherche et d’Action Urbaines, een vereniging zonder winstbejag, is een comité van buurtbewoners. Ze analyseren publieke en private stedenbouwkundige projecten en proberen deze te verbeteren in een stedelijk kader door te ijveren voor meer huisvesting en een functionele en sociale mix voor actieve gebruikers van de openbare ruimte . Het doel is om de stad als een vrijwillige leefbare plaats te promoten. ARAU organiseert al meer dan dertig jaar rondleidingen ter sensibilisering van de veranderingen in Brussel voor bewoners en toeristen.

ARKADIA

Arkadia_250x250

ARKADIA

2-4 Koningsstraat,
1000 Brussel

tel: 00.32.2.563.61.53
e-mail: info@arkadia.be
website: www.arkadia.be

Sinds 1983 is Arkadia een vereniging van historici en kunsthistorici, die zich als doel stelt haar gevoeligheid voor de artistieke creatie, het erfgoed en de stad met het grote publiek te delen.
Ons doel is de stad met een originele en oplettende blik aan te schouwen, om zo al haar rijkdommen te onthullen en haar geschiedenis en structuur met U te delen.
Dankzij onze activiteiten, geleide bezoeken, voordrachten, animaties en publicaties, wensen wij echter het beeld van de stad naar het publiek te brengen. Dit laat toe door het aanreiken van leidraden, om op een levendige en toegankelijke manier de betekenissen en mechanismen van het imago van Brussel te weten komen. Het gaat om het doordringen van het vlak van de plastische kunsten, soms inleidend, maar ook het naar voor brengen van de sociale, politieke, filosofische, religieuze, … context

BRUKSELBINNENSTEBUITEN

Bruksellogo_250x250

BRUKSELBINNENSTEBUITEN

Hopstraat 47 (bus 1),
1000 Brussel

tel: 00.32.2.218.38.78
e-mail: bruksel@skynet.be
website: www.brukselbinnenstebuiten.be

Brussel is een stad met uitersten en tegenstellingen. Juist daarom is Brussel zo boeiend om naar te kijken.
Brukselbinnenstebuiten toont u deze levende, actuele stad en helpt u verder kijken dan de toeristische neus kort is, met stadsverkenningen per bus, te voet, per fiets of met openbaar vervoer. Bruksel wil mensen gevoelig maken voor de mogelijkheden van Brussel, door hen zicht op deze stad, haar ontwikkeling, aftakeling en vernieuwing. Bruksel neemt hierbij de omgeving en de stedelijke actualiteit als uitgangspunt en onderbouwt die met geschiedenissen. Bruksel gaat in op sociale, politieke en economische achtergronden en mechanismen. Bruksel toont de binnenkant en heeft aandacht voor kleine gevoeligheden.
Brukselgidsen praten dus niet vrijblijvend, want ze houden van hun stad en dat willen ze u graag vertellen.

 

BRUSSELS SIGHTJOGGING

BSJ_250x250

BRUSSELS SIGHTJOGGING

Savoiestraat 56,
1060 Brussel

tel: 
e-mail: info@brusselssightjogging.com
website: www.brusselssightjogging.com

Bezoek Brussel al Lopend...
Zin om Brussel op een andere manier te ontdekken?
Volg onze lokale gidsen tijdens een ontspannen toeristische jogging door de straten van de stad. In anderhalf uur ontdek je de trekpleisters van de stad, enkele goed bewaarde geheimen en de favorieten van uw gids. Een mix van geschiedenis, cultuur en architectuur maakt van een Sightjogging de ideale ontdekking van de stad.

BRUSSEL BABBELT

Bruxelles_Bavard

BRUSSEL BABBELT

Tujastraat 12,
1170 Brussel

tel: 00.32.2.673.18.35
e-mail: info@brusselbabbelt.be
website: www.brusselbabbelt.be

Sinds 1983 richt de Brussel Babbelt zich tot een heel gevarieerd publiek: individuele reizigers, groepen van elk pluimage, schoolklassen en natuurlijk ook de Brusselaars zelf.
Te voet, met de bus of met het openbaar vervoer, de “Babbelgidsen” blijven hun reputatie trouw: originaliteit, passie, hoogstaande informatie, gezelligheid. Het enthousiasme van de gidsen werkt aanstekelijk.

CERCLE DES NATURALISTES DE BELGIQUE

CNB_250x250

CERCLE DES NATURALISTES DE BELGIQUE

Louis Marcx straat 11,
1160 Brussel

tel: 00.32.478.221.207
e-mail: cgnbbt@gmail.com
website: www.cercles-naturalistes.be

De vereniging vergadert jonge en volwassen mensen die zich interesseren in de studie van de natuur en haar bewaring, milieubescherming en geïntegreerd toerisme.
Om haar doelstellingen te bereiken bezit zij een specifieke infrastructuur in Vierves-sur-Viroin en stelt 32 bezoldigde de medewerkers tewerk.
De vereniging telt eveneens meer dan 60 plaatselijke of gewestelijke afdelingen onder leiding van vrijwilligers. Eén hiervan is actief te Brussel (Cercle des guides-nature du Brabant).
Hun activiteiten zijn verscheiden : vorming van natuurgidsen, organisatie van stages, opleidingen over de natuur, thematische bezoeken (ongeveer 600 per jaar waaronder 140 van de Brusselse afdeling), maar ook het beheer van natuurreservaten
De afdeling publiceert verschillende documenten (tijdschriften, gespecialiseerde werken).
Tenslotte nemen zij deel aan evenementen voor het “groot publiek” (salons, het filmfestival van Namen, het Milieufeest, enz.).

CULTURAMA

Culturama_250x250

CULTURAMA

Baron de Vironlaan 140,
1700 Dilbeek

tel: 00.32.475.77.28.83.
e-mail: culturama@telenet.be
website: www.culturamavzw.be

Culturama promoot sinds 1991 de troeven en ook minder bekende facetten van Brussel, met een aanbod van 40 wandelingen, van algemene of specifieke bustochten, zelfs ontdekkingen “op maat”. Wij maakten een literaire tocht voor de Uitgeverij Lannoo en themawandelingen voor de Erfgoeddag en Open Monumentendagen. Iedereen, jong en oud, ook mensen met beperkingen kunnen Brussel  beleven en proeven in vele wijken of in een 14-tal musea.

E-GUIDES

E-GUIDES_250x250

E-GUIDES

Général Patton straat 9,
1050 Brussels

tel: 00.32.499.21.39.85
e-mail: eguides09@gmail.com
website: www.eguides.be

 

GUIDES BRUXELLES BELGIQUES (GBB)

GBB_250x250

GUIDES BRUXELLES BELGIQUE (GBB)

Paul Hankar straat 17,
1180 Brussel

tel: 00.32.477.02.02.30
e-mail: guides@guidesbrussels.be
website: www.guidesbrussels.be

Gidsen voor Brussel en België (GBB) werd opgericht in 1969 en is daarmee de oudste gidsenvereniging van Brussel.
Al onze gidsen beschikken over een gecertificeerd diploma of gelijkwaardige ervaring.
Onze vereniging telt 47 gidsen met ruime ervaring.
Wij gidsen in meer dan 10 talen, zowel in Brussel als in de belangrijkste Belgische kunststeden.
De gidsen van GBB blijven op de hoogte via permanente vorming. Jaarlijks dienen onze leden minimum 12u opleiding te volgen. Deze gevarieerde sessies bestaan uit wandelingen, bezoeken aan tentoonstellingen en het voorstellen van nieuwe thema’s en worden georganiseerd door de leden of door externe experten.
GBB biedt haar klanten een brede waaier thema’s met onder meer een klassiek bezoek aan Brussel, te voet of per autocar, gegidste wandelingen in bijzondere wijken van Brussel met bijvoorbeeld aandacht voor de art nouveau, en wandelingen gebaseerd op historische figuren.
De grootste troeven van GBB zijn het persoonlijk contact, de snelle verwerking van de aanvraag, en de mogelijkheid om wandelingen volledig op maat uit te werken.
Een aangename manier om een stad te ontdekken en te doorgronden.

LA FONDERIE

La_Fonderie_250x250

LA FONDERIE

Ransfortstraat 27,
1080 Brussel

tel: 00.32.2.410.99.50
e-mail: parcours@lafonderie.be
website: www.lafonderie.be

ITINÉRAIRES

Itineraires_250x250

ITINÉRAIRES

Waterleidingstraat 171,
1050 Brussel

tel: 00.32.496.38.85.94
e-mail: info@itineraires.be
website: www.itineraires.be

Kunst beleven als een levenskunst...
Onze sleutelwoorden zijn: creativiteit, interactiviteit, exclusiviteit en persoonlijkheid! Themaverblijf, incentive en teambuilding naar keuze.
Sinds 1986 specialiseren we in een welbepaalde sector : het cultureel toerisme. Onze ambitie was vanaf het begin “kunst beleven als een levenskunst”, “mensen bij de hand nemen, hen meenemen op onze reizen en hen een verhaal vertellen”. Het verhaal van een plaats, zijn inwoners, zijn erfgoed en zijn cultuur, en dit in de meest ruime zin. Ons team van professionele medewerkers werkt altijd op maat, waarbij het de routes en de op maat gemaakte reisprojecten voortdurend aanpast en opnieuw bedenkt.
Twee verschillende structuren zijn tot stand gekomen. Deze beantwoorden in eerste instantie aan de ontwikkeling van de noden van de sector: cultureel toerisme, speciale evenementen en incentives, marketing en communicatie. Itinéraires antwoord op alle aanvragen, binnen het uur en op tijd, in de taal van uw keuze!

KLARE LIJN

klare-lijn_250x250

KLARE LIJN

Dorpsstraat 40,
1070 Brussel

tel: 00.32.493.50.40.60
e-mail: info@klarelijn.be
website: www.klarelijn.be

Klare lijn werd opgericht in 2000 door enkele enthousiaste afgestudeerde gidsen die een frisse wind wilden doen waaien door het Brusselse landschap.
Naast standaardrondleidingen wensten zij ook stadstoeren op maat aan te bieden. Zij wilden niet enkel voor een groep staan, maar ook de dialoog aangaan door op reacties in te spelen of door zélf vragen te stellen.
Vandaag telt Klare lijn 18 doorgewinterde gidsen waarvan de meesten in verschillende talen gasten uit binnen- en buitenland opvangen.

Het aanbod is intussen even verscheiden als de stad zelf. Uiteraard bieden wij de klassieke wandeling en busrit langs de grootste publiekstrekkers aan. Maar wie een ander stukje van ons gewest wil ontdekken zit bij ons op de juiste plek, zowel binnen als buiten de vijfhoek. Bij Klare Lijn kan je verschillende wijken verkennen, architectuurwandelingen boeken, een achttal begraafplaatsen leren kennen, culinaire, muzikale of literaire wandelingen bestellen, en zoveel meer.

.

KOREI

logo_korei_website

KOREI

Zaterdagplein 6,
1000 Brussel

tel: 00.32.2.380.22.09
e-mail: info@korei.be
website: www.korei.be

Korei snuistert achter de coulissen van heden en verleden, in de schemerzone tussen architectuur, stadsgroei, literatuur, denkgewoontes van de 18de eeuw tot nu. Kijken, zien en luisteren, individueel of voor gezelschappen. Stadsverkenningen zijn mogelijk per bus, te voet in enkele uren, een halve of hele dag. Een maatprogramma voor uw groep is mogelijk op aanvraag.
Bij Korei vertrekken we vanuit de cultuurhistorische context. Het gezicht van een stad is nooit zomaar wat het is. Een schijnbaar onbewogen uiterlijk verbergt een geschiedenis van hooggestemde idealen en plat winstbejag, van gedeelde waarden en botsende verwachtingen, van plezier en criminaliteit, van liefde, kunst, eten en drinken. Met andere woorden, de geschiedenis van een cultuur. Contrasten maken deel uit van het stadsleven en mét de tegenstellingen komt ook de verscheidenheid, de vele verrassingen en mogelijkheden die onze hoofdstad biedt aan de oppervlakte. Een rondleiding door Brussel wordt een openbaring!

PRO VELO

minicarre_250x250

PRO VELO

Londenstraat 15,
1050 Brussel

tel: 00.32.2.502.73.55
e-mail: info@provelo.org
website: www.provelo.org

Pro Velo is meer dan 20 jaar geleden opgericht om meer te doen fietsen, voor gewone of nieuwsgierige verplaatsingen. Vanaf 1994 biedt de vereniging gegidste fietstochten om Brussel te (her)ontdekken in het kielzog van een doorwinterde gids. Er komen tal van thema's aan bod : stripverhalen, art nouveau, groene en blauwe netwerken in het Gewest, de geschiedenis van de brouwerijen... Het tempo wordt aangepast aan de groep zodat ook beginnende fietsers mee kunnen genieten. Dit kan zowel individueel als in groep.

Ondersteunende leden

Visit Brussels